GALAX ELEKTRONIK

GALAX ELEKTRONIK izvodi sve vrste elektroinstalacijskih radova na novim stambeno-poslovnim objektima ili postojećim objektima, školama i industrijskim halama.

Izvodimo gromobranske, telefonske, portafonske, protuprovalne,vatrodojavne,računarske,digitalne antenske i druge instalacije.

Vršimo viklovanje svih vrsta elektro motora,servise kućanskih aparata, popravak strojeva u industriji.

ELEKTROINSTALACIJE

Iako je danas teško zamisliti život bez električne energije, ona u sebi krije veliku opasnost. Da bismo na pravilan način trošili električnu energiju moramo je dovesti do trošila. Za to nam služe elektroinstalacije, a naš tim obavlja slijedeće vrste instalacija:

- instalacije jake i slabe struje u svim vrstama objekata

- gromobranske instalacije

- telefonske instalacije

- informatičke mreže

- antenske instalacije

- portafonske instalacije

- instalacije klima uređaja (klima uređaji i ventilacija, grijanje i hlađenje)

- instalacije sustava tehničke zaštite (vatrodojava, videonadzor, protuprovala)

Pod izvođenjem instalacija podrazumijevamo kompletnu dobavu, ugradnju i spajanje elektromaterijala. Provjerite zašto smo vaš najbolji partner u izvođenju instalacija!

JAKE I SLABE STRUJE

Postavljanje novog sistema unutar nekog objekta zahtjeva razlikovanje jake i slabe struje. Instalacija jake struje koristi se u kućama, tvorničkim objektima za priključak električnih trošila na električnu mrežu ili lokalni izvor energije.

To je ustvari instalacija svih vrsta žica i kablova, postavljanje utičnica i prekidača s razvodnim kutijama, odgovarajućim osiguračima i sklopkama. Materijal za izvođenje instalacije jake struje obuhvaća vodove, cijevi s priborom, rasklopne materijale, naprave za nadstrujnu zaštitu, brojila i sl.

Instalacija slabe struje služe za napajanje i povezivanje telekomunikacijskih i informatičkih uređaja, uređaja za daljinsko upravljanje, instalaciju portafona, alarmnih uređaja,vatrodojave, video nadzora i slično.

TELEFONSKE INSTALACIJE

Upotreba telefona i interneta kroz posljednje stoljeće bilježi značajan rast, što povećava potrebu svih vrsta telefonskih i informatičkih instalacija. Kada se govori o telefonskoj instalaciji razlikuje se telefonska instalacija koja se uvodi u stambenim ili poslovnim zgradama, te instalacija kućnog telefona.

Telefonska instalacija podrazumijeva instalaciju slabe struje a u zgrade se uvodi pomoću nadzemne ili podzemne mreže te zahtijeva priključak na javnu centralu.

Kućni telefon osigurava neposrednu vezu u stambenom ili poslovnom prostoru bez automatske telefonske centrale ili kućne centrale. Telefonske i informatičke instalacije se prema potrebama izvode u gotovo svaku prostoriju, gdje je moguće umrežiti više računala i jednostavno pristupiti internetu iz svake prostorije u kući.

Spomenute instalacije moguće je predvidjeti u samom projektu pa se one mogu ugraditi podžbukno u instalacijske cijevi tako da je takav objekat daleko sigurniji i vizualno prihvatljiviji bez pvc kanalica ili još gore raznih produžnih kablova.

ANTENSKA INSTALACIJA

Antene ili kabelski priključci su neophodni za radijski odnosno televizijski prijem i čine dio električnih instalacija jednog objekta. Antenski uređaji za prijem terestičkih/zemaljskih odašiljača izvode se za obiteljske kuće kao pojedinačni antenski uređaji , za višeobiteljske kuće kao zajednički antenski uređaj. Osim uobičajenih programa koji se emitiraju na terestričkim/zemaljskim frekvencijama, postoji čitav niz ponuda, koje se odnose na nove puteve distribucije. Tu osim satelitskog prijama i kablovske televizije spadaju i digitalna televizija.

Najkvalitetniji signal i prijem programa zahtijevaju visokokvalitetnu antensku instalaciju.

PORTAFONSKE INSTALACIJE

Portafonske instalacije omogućuju jednostavnu komunikaciju između ulaznih vrata, garažnih vrata i bilo koje prostorije u domu. Portafon je dio modernog stanovanja već desetljećima. Kroz to vrijeme dobio je nepromijenjenu formu u obliku telefonske slušalice u stambenom prostoru i žicom povezanog primopredajnika na ulaznim vratima stana ili kuće.

Klasični portafoni sastavljeni su od analognih komponenti, jednakih onima nekadašnjim telefonima s brojčanikom, dok suvremeni koriste digitalni signal za komunikaciju. Danas se portafon može povezati sa baznom stanicom izvan kuće i bežično, čime se izbjegavaju dugi kablovi, no može doći do smetnji koje izazovu drugi električni uređaji kao npr. bežični telefoni. No taj se problem rješava kvalitetnom instalacijom.

Ukolio imate potrebe za jednostavnim portafonom ili za velikim portafonskim ili video-portafonskim sustavom Galax Elektronik Vam stoji na raspolaganju za sve konsultacije te prijedloge i rješenja.

GROMOBRANSKE INSTALACIJE

Sastavni dio svake stambene građevine, između ostalih instalacija, je i gromobranska instalacija, izvedena u cilju zaštite ljudi i materijalnih vrijednosti od štetnih posljedica pražnjenja atmosferskog elektriciteta. Izgradnjom i održavanjem gromobranskih instalacija nastale štete se mogu svesti na najmanju moguću mjeru, dok instalirana sredstva imaju dugi vijek trajanja pa se uložena sredstva za to vrijeme potpuno amortiziraju. Udar munje može u djeliću sekunde spržiti instalaciju u nekoliko kuća istodobno, pa računala, modemi, telefoni, televizori, kućanski aparati i klima-uređaji mogu pretrpjeti nepopravljiva oštećenja.

SERVIS INDUSTRIJSKIH STROJEVA

Bilo da su u pitanju manje obrtničke mašine ili velika tvornička postrojenja i automatizirani procesi, naš servis garantira stručnu i kvalitetnu dijagnozu kvara i još brži popravak. Održavamo postrojenja za preradu drveta, kamena, metala, pekare, mlijekare i sve proizvodne hale kojima je potreban kvalitetan servis za produktivan rad. Kadkada savjetujemo naše klijente kako da sa minimalnom investicijom u automatizaciju mogu uštedjeti na vremenu obrade a time i povećati produktivnost. Ponekad i starija generacija mašina uz male zahvate se može nositi sa novim skupim CNC strojevima. Ako imate ikakvih problema sa svojim strojevima obratite nam se s povjerenjem za besplatan savjet. 

Servisiramo elektromotore (monofazne,trofazne), mjenjanje ležajeva, zaglađivanje komutatora i kliznih prstenova, zamjena zaštitnih i upuštajućih sklopova.

SERVIS I ODRŽAVANJE

Servis obavljenih elektroinstalacija predstavlja važan i neophodan posao o kojem ovisi ispravan rad i funkcioniranje svih uređaja postavljenih za vrijeme izvođenja elektroinstalacija. Redovitim servisom klima uređaj osigurava se ispravan rad i produžuje se garancija na klima uređaj. Svaki uređaj ima svoj vijek trajanja, no redovitim servisom od strane iskusnih servisera taj se vijek trajanja maksimalno produžuje. Da bismo opravdali Vaše povjerenje, svakodnevno obavljamo servis i održavanje već ugrađenih uređaja. Klijentim s kojima imamo sklopljen ugovor o izvođenju radova i održavanju istih stojimo na raspolaganju 24 sata dnevno!

Obratite nam se s povjerenjem i doznajte zašto smo Vaš najbolji partner i izvođenju elektroistalacija. 

GALAX ELEKTRONIK, Klokotnica,Polje bb,DOBOJ ISTOK

Tel:00387 35 720 100;

Fax:00387 35 722 196;

Mob: 00387 61 243 106;

        00387 61 780 429;

e-mail: galaxelektronik@hotmail.com