VIDEO NADZOR

Video nadzor, sigurnosni video sistemi, sistemi za videonadzor, kamere za video nadzor po najpovoljnijim cijenama u BiH.

Video nadzor je sistem koji se sastoji od jedne ili više kamera za video nadzor kojima se preko centralnog uređaja vrši video nadzor bliskih i udaljenih lokacija. Bilo da trebate video nadzor za Vaš dom ili posao, to se uvijek smatra dobrim ulaganjem.

Već sama prisutnost video nadzora može spriječiti nekoga da se odvaži počiniti kriminalno djelo u nadziranom prostoru. U ponudi imamo kvalitetnu i pouzdanu uslugu prodaje, ugradnje i održavanja video nadzora te sistema za video nadzor. Obratite nam se s povjerenjem,

Monitori za video sisteme

Monitori za video sisteme standarni su dio opreme za videonadzor.

Svakom korisniku sistema za video nadzor važna je visoka kvaliteta slike što čini monitore ključnim elementom svakog video sistema. Ako je kvaliteta ili rezolucija monitora loša, pokvarit će sliku i najkvalitetnije kamere!

Osim standardnih CCTV monitora sve se više koriste i LCD monitori, te računarski monitori u kombinaciji s dobrom grafičkom karticom i brzim procesorom. Za velike video centre koriste se video zidovi.

Signal od kamera može pregledavati u stvarnom vremenu na monitorima koji prikazuju slike od 1 do čak 32 kamere. Slika s digitalne video kamere može se ujedno, u stvarnom vremenu, prikazati i na televizoru, zaslonu računala i novijih smart mobilnih uređaja, ili na Internet stranici kojoj možete pristupiti s bilo kojeg računala ili mobilnih telefona koji imaju pristup Internetu.

U današnje vrijeme, kao standardni monitori za pregled feed-a iz kamera za video nadzor koriste se se LCD i LED računalni monitori dok se za kvalitetniji pregled koriste monitori koji su rezolucijom i karakteristikama potpuno prilagođeni da daju maksimalnu kvalitetu slike sistema za video nadzor.

Analogni ili digitalni video sistem

Najosnovnija podjela video nadzora je na analogni (CCTV) i digitalni (IP) video nadzor. CCTV video nadzor je ograničen na samo 480 linija po vretikali, dok digitalni video nadzor već s najjeftinijim kamerama nudi duplo veće rezolucije. S razvojem digitalnih kamera i padom cijena svih digitalnih proizvoda IP video nadzor preuzima dominaciju nad klasičnim CCTV nadzorom. Danas se CCTV video nadzor koristi uglavnom kod manjih instalacija gdje je u prvom planu niska cijena i relativno malen prostor kojeg kamere moraju pokriti.

S druge strane digitalni video nadzor ima sveobuhvatnu primjenu, pa čak i sve više na području low cost rješenja. Prednosti digitalnog video nadzora nad analognim očituju se u:

 1.     kvaliteti slike

 2.     infrastrukturi

 3.     jednostavnosti postavljanja

 4.     jednostavnosti pristupa

 5.     cijeni

 Kamere za video nadzor

Upotreba kamera za video nadzor u osiguranju prostora postala je vrlo popularna zahvaljujući smanjenju cijena nadzorne opreme. U današnje vrijeme potreba za video nadzorom sve je veća. Već sam pogled na sigurnosne kamere u Vašem objektu može odbiti dobar dio potencijalnih provalnika. Na tržištu danas postoje mnoge vrste kamera za video nadzor pa je moguće pronaći sigurnosno rješenje za gotovo svaki budžet, ali njihova kvaliteta i mogućnosti variraju kao i njihova cijena.

 Vrste kamera za video nadzor:

 1.     unutrašnje kamere

 2.     vanjske kamere

 3.     žični sistemi

 4.     bežični sistemi

 5.     fiksne kamere

 6.     pokretne kamere

 7.     lažne kamere

U ponudi imamo kamere za video nadzor od vodećih proizvođača na tržištu.